Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Comerç

Mercat de Sant Sadurní

El comerç és una de les activitats econòmiques principals de Sant Sadurní d’Anoia, ja que, entre botigues i serveis, hi ha aproximadament uns quatre-cents establiments. És un comerç majoritàriament concentrat en el centre de la vila, però també es troben algunes àrees disperses amb una certa concentració d’establiments.

Coincidint amb la millora urbanística del centre, que ha convertit els principals carrers en zones de vianants amb possibilitat de circulació durant algunes hores, l’any 1999 es va crear la Regidoria de Comerç, que des del primer moment ha estat treballant, conjuntament amb la Unió de Botiguers de Sant Sadurní, en un Pla de Dinamització Comercial de la vila que ha aconseguit el suport de la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i la Cambra de Comerç de Barcelona. Amb aquest pla es crea la marca “Sant Sadurní Centre Comercial Obert”, i es desenvolupen projectes de senyalització comercial, sonorització i campanyes de promoció (Primavera, Nadal, Aparcament, etc.). També s’ha treballat en la formació dels comerciants i en diferents estudis de satisfacció del client, que han permès anar corregint les actuacions a favor de la fidelització de la clientela.

Comerç a Sant Sadurní

Un altre element fonamental de la promoció comercial són els mercats de venda no sedentària o mercats ambulants. Sant Sadurní d’Anoia té dos mercats de paradistes setmanals, un els dijous, que és el més històric i consolidat, i l’altre, els dissabtes, que es va iniciar l’any 1991 i que també dóna el seu servei. Els dos mercats són molt concorreguts i són utilitzats tant per clients locals com per visitants de municipis veïns, essent realment un element dinamitzador comercial molt potent.

Des d’altres àrees municipals també s’intervé en el comerç, com per exemple en l’urbanisme, la neteja viària, la seguretat.

El 19 de novembre de 2010, el “Sant Sadurní Centre Comercial Obert” va convertir-se en la nova marca comercial SOM SANT SADURNÍ, que dóna nom al projecte de Ciutat d'Excel·lència Comercial. La nova marca s’ha dotat darrerament d’una pàgina web on es pot disposar de molta informació referent al món comercial de Sant Sadurní i és una eina molt útil per a totes aquelles persones que vulguin conèixer qualsevol aspecte de la realitat comercial de la Capital del Cava.

www.somsantsadurni.com

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia
93 891 31 88
turisme@santsadurni.cat

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia XATIC - Xarxa de Turisme Industrial Enoturisme Penedès Sictec, Compromís Qualitat Turística Diputació Barcelona Costa de Barcelona Barcelona Turisme

Notícies · Contacte
Crèdits · Legal
Disseny: Quadricula.com