Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Nou èxit del XIX Cavatast malgrat les previsions meteorològiques

El regidor de Turisme i Comerç, Josep Subirana, ha fet una valoració molt positiva de la 19ena edició del Cavatast de Sant Sadurní d'Anoia el qual, malgrat les previsions meteorològiques adverses, ha tingut molta participació en totes les activitats i ha estat un any més una fira d'ambient molt amable, de qualitat.

Cavatast

Segons les primeres dades de satisfacció -amb gairebé 400 enquestes fetes als visitants de la fira a càrrec d'una empresa especialitzada-, el públic valora el Cavatast amb una puntuació mitjana propera al 8,5 sobre 10 punts i manifesta la intenció de repetir en la propera edició de la fira.

Com a dada a destacar, es constata un increment del públic que assisteix per primera vegada al Cavatast, passant del 25% de l'any passat a més d'un 30% enguany, alhora que la intenció de despesa és, en termes globals, superior a la de l'edició anterior. La procedència majoritària del públic és de la província de Barcelona, públic metropolità que ha vist un increment del 10% respecte l'any passat, mentre que els visitants de la comarca baixen lleugerament.

També hi ha hagut un increment del públic que opta per dinar o sopar a la fira, que ha fet augmentar en deu punts respecte l'any passat la despesa en els estands de gastronomia; aquesta tendència positiva també queda reflectida a la botiga del Cavatast, amb un augment de les vendes respecte a l'any passat i un total de 1.900 ampolles venudes.

En breu es podran presentar les dades detallades de l'estudi encarregat per valorar l'impacte econòmic que el Cavatast té pel municipi i del nombre de visitants d'enguany.

7000 taps solidaris

La copa gegant de dos metres d'alçada de la iniciativa Cork, que es va dur a terme en paral•lel al Cavatast, va recollir durant la fira 7.000 taps solidaris, equivalents a 63 Kg, amb motiu de la campanya 'El Corcho preserva lo bueno'. Tres vegades es va omplir de taps l'ampolla, uns taps que es reciclaran -juntament amb els que es recolliran al certament Salón de lo Vinos de Guía Peñín que es celebrarà a Madrid- i es transformaran en donatiu per als menjadors socials de Càritas.

A banda dels beneficis socials, la iniciativa Cork, promoguda per associacions i instituts del sector surer, treballa per promocionar el tap de suro i donar a conèixer els seus principals valors i beneficis a nivell mediambiental, econòmic i cultural.

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia
93 891 31 88
turisme@santsadurni.cat

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia XATIC - Xarxa de Turisme Industrial Enoturisme Penedès Sictec, Compromís Qualitat Turística Diputació Barcelona Costa de Barcelona Barcelona Turisme

Notícies · Contacte
Crèdits · Legal
Disseny: Quadricula.com